Expedias medarbetares egna påskfavoriter

www.expedia.se

 

Expedias medarbetares egna påskfavoriter

London

Runt Covent Garden vimlar det av små chokladbutiker som klassikern Hope and Greenwood – handla gärna påskgodiset där. Söker man nya traditioner är Borough market väl värt ett besök. Där finns påskmat från hela världen och inte minst mästerlig choklad. För en yngre publik anordnas varje år en spännande påskäggsjakt i Kew Gardens.

Berlin

Osterfeuer eller påskeldar är typiskt för det tyska påskfirandet. Vackra påskeldar arrangeras över hela Berlin, det största evenemanget hålls i Prenslauer Berg. Den finaste påskchokladen finns på anrika Fassbender & Rauschs på Gendarmenmarkt, som är världen största chokladhus med eget kafé och restaurang. För barnfamiljer rekommenderas ett besök på Britzer Garten förutom nyfödda lamm, kaniner och kycklingar kommer påskharen på besök under påskdagen.

New York

På påskdagen fylls Fifth Avenue med påskfirare som i hattar och utklädnader samlats för att delta i The Easter Parade och The Easter Bonnet Festival. Utklädningarna är allt från galna till mycket sofistikerade och känner man själv inte för att klä ut sig är det en upplevelse i sig att se på festligheterna. Paraden följs bäst ifrån området kring St. Patrick's Cathedral.

Rom

I Rom firas den klassiska påsken, den katolska kyrkans största högtid. Förutom att lyssna till Påvens traditionella tal på påskdagen är konstutställningen på White Gallery värt ett besök. Det är en alternativ påsktradition och välgörenhetsprojekt som kombinerar påsken med kultur och har lockat många stora konstnärer att forma sitt unika påskägg genom åren.

Paris

Maten står såklart i centrum i under det Franska påskfirandet. Njut av macaronns, vårlamm och mängder av påskbakelser och choklad. För äggälskaren är ett besök på restaurang Coco&Co ett måste, där är ägg en genomgående ingrediens i varje rätt på menyn.