Tips inför din resa

www.expedia.se

Vi på Expedia älskar resor och allt därtill. Vår undersökning om semestervanor – Vacation Deprivation - visar att dålig planering och dyra kostnader gör det svårt för vissa att ta semester eller gör att man har svårt att koppla av under ledigheten. Därför vill vi dela med oss av några tips för att du ska få ut så mycket ut av din semester som möjligt.

Tips för att spara pengar

1.     Vänta inte till sista minuten – oftast går priserna upp och inte ner.

2.     För att få ta del av erbjudanden, skriv upp dig som mottagare av nyhetsbrev och bli medlem på Facebook-sidor.

3.     Flyg tidigt - morgonflighter är ofta billigare och det är mindre risk för förseningar. Men för att inte komma fram trött och utmattad till din destination tipsar vi om att ta in på ett flygplatshotell natten innan. De är ofta mycket prisvärda och det blir ofta billigare än att ta ett flyg senare på dagen.

4.     Boka allt i ett och spara pengar – förra året sparade kunderna på Expedia.se i genomsnitt 1200 kronor bara genom att boka hotell och flyg tillsammans.

5.     Affärshotell är ofta billiga under helger när affärsresenärerna åkt hem. Därför är det värt att jämföra priser mellan olika typer av hotell för att se om du kommer undan billigare på affärshotellen. Det kan också innebära mindre folk på faciliteter som pool och hotellrestaurangen.

 

Planera resan

Att planera din resa i god tid hjälper dig både att planera din lediga tid på bästa sätt och att spara pengar.

1.    Både hotell och flygbolag uppskattar framförhållning - du ofta bra erbjudanden om du bokar i god tid före avresedatum.

    Tips inför din resa

2. Om du kommer att behöva boka om eller avboka din resa, var säker på att du bokar en återbetalningsbar flygbiljett och hotell. Det kan komma att kosta något mer, men det skulle bli betydligt dyrare att avboka hela resan.

3. Kontrollera att du har reseförsäkring som täcker extrema väderförhållanden, personliga skador utomlands eller dyra läkarbesök, speciellt om du reser i USA.

4. Om du har möjlighet att vara flexibel med datumen när du reser så överväg att inte resa under högsäsong. 65 procent av alla européer föredrar att ta semester under sommaren och därför är efterfrågan mycket stor - reser du lite innan eller efter den värsta perioden kan du både spara pengar och undvika mycket folk och trängsel.

5. Om du måste resa på kort varsel finns det sistaminuten-erbjudanden både på Expedia.se och på Expedias Hotell app.

You might also like :