Expedia lanserar succé-app för surfplattor

 

Pressrelease 111208

Expedia lanserar succé-app för surfplattor

─ Söker och bokar bland 130 000 hotell världen över

Världens största nätresebyrå, Expedia, lanserar idag en svensk version av sin populära hotellbokningsapp, nu optimerad för surfplattor. Applikationen, som är gratis, gör det möjligt att söka och boka bland hotell världen över – allt med bara fyra klick. Appen som sedan tidigare finns tillgänglig för smartphones har laddats ner nära 2 miljoner gånger av användare i 140 länder. Den har dessutom blivit den mest populära kostnadsfria hotellbokningsappen i iTunes App Store på flera marknader.  

Så här fungerar den kostnadsfria applikationen:

  • Appen gör det möjligt att söka bland och boka 130 000 hotell över hela världen.
  • All information är på svenska.
  • Priserna visas i 20 olika valutor, inklusive svenska kronor.
  • GPS funktionen används för att lokalisera hotell i närheten av resenären. Detta då de flesta bokningar görs då resenären redan nått sitt resmål.
  • Hotellen kan filtreras efter pris, omdöme, popularitet och avstånd till resenären.
  • Betygsättningen kommer från konsumentsajten TripAdvisor.
  • Bilder och information om hotellets bekvämligheter finns tillgängliga för samtliga hotell.
  • Med endast fyra klick kan resenären gå från att söka hotell till att boka ett rum.
  • Lanseringen av ”Expedia Hotels” för surfplattor är ännu ett steg i Expedias arbete att förenkla sökning och bokning av resor. Surfplattan ökar i popularitet och därför är den en självklar kanal för Expedia att finnas i. Den är också väldigt praktisk när man är på resande fot. Resenärer idag är flexibla och vi vill anpassa oss därefter, säger Susanne Svensson, Nordisk marknadschef på Expedia.

Det är reseapp-tillverkaren Mobiata, som förvärvades av Expedia Inc i november 2010, som har tagit fram applikationen. Att utveckla mobilapplikationer är en del av Expedias mål att bli en personlig reseassistent som stöttar resenären under hela resan, oavsett var man är eller vilket redskap man väljer för sin bokning.

Appen laddas ned kostnadsfritt på www.itunes.com/appstoreoch https://market.android.com/details?id=com.expedia.bookings.

För mer information, vänligen kontakta: Anna Hansson, expedia@golinharris.seeller 08-506 353 16

Pressrum: http://press.expedia.se/

 

Om Expedia

Expedia grundades 1995 och är världens ledande nätresebyrå. Expedia.se lanserades 2009. På sajten kan resenärer välja mellan 140 000 hotell världen över – från femstjärniga lyxhotell till lägenhetshotelloch vandrarhem. Resenären kan även boka flyg med 350 olika flygbolag, hyra bil med ledande uthyrningsfirmor, samt sätta samman sina egna paketresor, genom att kombinera flyg, hotell och hyrbil.

You might also like :