Amerikaner dominerar kunglig bröllopsvecka – toppar bokningsligan till Stockholm under prinsessbröllopet

www.expedia.se

Amerikaner dominerar kunglig bröllopsvecka
– toppar bokningsligan till Stockholm under prinsessbröllopet 

Ovanligt många amerikaner reser till Stockholm veckan då prinsessan Madeleine gifter sig med sin Chris O’Neill. Det visar statistik från nätresebyrån Expedia.se, som noterar mer än dubbelt så många bokningar från USA till Stockholm jämfört med samma period förra året.

Amerikanerna är inte bara den grupp resenärer som toppar bokningsligan till Stockholm vid tiden för prinsessbröllopet. De står dessutom för den största ökningen hos Expedia – mer än dubbelt så många bokningar till Stockholm jämfört med motsvarande period förra året. Det är framför allt resande från Chris hemstad New York som väljer att besöka Stockholm under bröllopsveckan. Många inresande kommer även från Boston där Chris har studerat, visar Expedias bokningsstatistik.

– Amerikanernas intresse för Sverige och Stockholm är ovanligt stort i början på juni och dagarna kring prinsessbröllopet, vilket är glädjande. Det kan självklart spela in att Chris O’Neill är amerikan och att paret bor i New York, även om vi inte vet säkert, säger Susanne Svensson, nordisk marknadschef för Expedia, om bokningstrenden.

Londonfödde Chris O’Neill kan även ha lockat en och annan brittisk turist till det kungliga firandet. Engelsmännen hamnar på andra plats när Expedia sammanställer antalet bokningar till Stockholm i anslutning till bröllopet. På tredje plats hamnar tyskarna, som dessutom står för den näst största ökningen hos Expedia den aktuella perioden.

TOPPLISTA: nationaliteter som bokat resa till Stockholm under bröllopsveckan

1.     Amerikaner                     
2.     Britter
3.     Tyskar
4.     Norrmän
5.     Italienare
6.     Australiensare
7.     Japaner
8.     Holländare
9.     Fransmän

TOPPLISTA: nationaliteter som ökat mest i antal bokningar jämfört med samma period föregående år

1.     Amerikaner
2.     Tyskar
3.     Holländare

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Cecilia Ericson, presskontakt Expedia.se, expedia@golinharris.se eller 08-506 353 12