Krisländer lockade svenskar i sommar

www.expedia.se

 

Expedia.se summerar resesommaren 2012:

Krisländer lockade svenskar i sommar

En kall sommar och den billiga euron lockade ovanligt många svenskar till ekonomiskt tyngda länder under sommaren. Det visar bokningsstatisk från världens ledande nätresebyrå Expedia.se. Cypern och Grekland toppar listorna över de länder dit bokningarna ökat mest under sommaren.

Dåligt väder och en stark krona lockade mängder av semesterfirare utomlands under sommarledigheten, inte minst till de ekonomiskt hårt pressade länderna runt medelhavet.

Bokningar på Expedia.se visade att störst ökning bland krisländerna skett till Cypern och Grekland. Även Portugal och Spanien lockade ovanligt många svenskar på jakt efter sol och låga priser.

-      Medelhavsländerna är återkommande på topplistorna, men den starka kronan mot euron har givetvis bidragit att antalet bokningar till euroländerna har ökat. Vi ser också ofta hur väderleken reflekteras i bokningarna under sommaren då de flesta svenskarna längtar efter sol och värme, säger Susanne Svensson nordisk Marknadschef på Expedia.se.

Expedias bokningar till krisländerna ökade över hela Norden. I Norge ökade resorna framförallt till Grekland som var det mest bokade krislandet. På delad andraplats hamnade Spanien och Portugal. Bland danska resenärer var Spanien det krisland som lockade flest. Italien var näst populärast medan Portugal var det land där Expedia noterade störst ökning i antal bokningar jämfört med tidigare år.

Bokningar med Expedia.se från juni till augusti bekräftar att i år precis som sommaren 2011 är det totalt sett Italien, USA och Spanien som är de länder dit flest svenskar reser under sommaren.

Krisländerna som ökade mest hos Expedia.se

1. Cypern

2. Grekland

3. Portugal och Spanien

Mest bokade länder juni till augusti 2012

2011                                   2012

1. USA                                1. USA

2. Italien                            2. Spanien

3. Spanien                          3. Italien    

4. Storbritannien                4. Tyskland

5. Frankrike                       5. Frankrike

6. Tyskland                        6. Storbritannien

7. Danmark                       7. Danmark

8. Tjeckien                         8. Tjeckien

9. Grekland                        9. Nederländerna

10. Norge                           10. Grekland

För mer information, vänligen kontakta:

Cecilia Ericson

expedia@golinharris.se

Tel: 0709-248712

You might also like :