Expedia presenterar vårens restrender: London ohotad etta bland svenska påsklovsresenärer

Precis som i fjol är det London som är storfavoriten när svenskarna bokar påsklovssemester. Bokningsstatistik från nätresebyrån Expedia.se visar också att Amsterdam ökat ordentligt och seglar upp på en sjätteplats på årets topplista. Även Mallorca och Köpenhamn är två nya destinationer som lockar många resenärer i påsk.

Påsken är ett tillfälle då många svenskar passar på att resa utomlands. I år är det uteslutande europeiska destinationer som toppar listan över de mest bokade resmålen. Det visar statistik från den världsledande nätresebyrån Expedia.se

Amsterdam, Mallorca och Köpenhamn är tre destinationer som är nya på listan över de mest bokade resmålen inför påsken 2014. Amsterdam ökar rejält och placerar sig som det sjätte mest bokade resmålet medan Mallorca och Köpenhamn hamnar på nionde respektive tionde plats.  Storfavoriten bland svenskarna är dock London, som precis som förra året placerar sig högst upp på listan.

– Det är inte helt oväntat att vi återigen ser den här staden toppa listan. Kombinationen av att London bara ligger ett par flygtimmar bort tillsammans med det stora utbudet av flighter gör att staden lämpar sig perfekt för en weekendresa, säger Susanne Svensson, nordisk marknadschef på Expedia.

– Jag bor själv i London och tycker att våren är fantastisk här. Det är till exempel en underbar tid att besöka Londons parker, som Richmond Park, där man kan se rådjur ströva fritt. Man kan även besöka Regents Canal, där det finns allt från flytande bokhandlare till frisörer och caféer på kanalbåtar. Många parker som Kew Gardens erbjuder dessutom påskäggsjakt, som är roligt för barnen samtidigt som man får uppleva de historiska trädgårdarna, fortsätter Susanne Svensson.

Det näst mest bokade resmålet inför påsken är New York. Därefter följer Paris som seglar upp från fjolårets femteplats och samtidigt puttar ner förra årets trea, Berlin, som hamnar på femte plats. Tokyo, Budapest och Miami tappar i popularitet i jämförelse med förra året och faller bort från årets topplista av påskens tio mest bokade destinationer bland svenskar.

Mest bokade destinationer utanför Sverige

2014:                   2013

1.     London             (1)

2.     New York          (2)

3.     Paris                 (5)

4.     Rom                 (4)

5.     Berlin               (3)

6.     Amsterdam      (NY)

7.     Barcelona          (6)

8.     Prag                  (8)

9.     Mallorca            (NY)

10.  Köpenhamn        (NY)

 

 

 

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Presskontakt Cecilia Ericson, tel: 08-506 353 12, e-post: expedia@golinharris.se

 

 

 

Om Expedia Expedia är världens ledande internetbaserade resebyrå och erbjuder över 260 000 boendealternativ världen över (så som hotell, lägenhetshotell, bed and breakfast och vandrarhem), flygbiljetter med fler än 400 flygbolag och även möjligheten att boka hyrbil och ett brett utbud av aktiviteter. Genom att kombinera ett stort utbud med specialanpassade sökverktyg hjälper Expedia.se resenärer att hitta och skapa resor som bäst passar personliga önskemål. Med Expedias mobilapplikation kan resenärer planera och boka flyg- och hotell under resans gång. Expedias applikation erbjuder flera reseverktyg bland annat kartor över flygplatser, in-och utcheckningsinformation och färdbeskrivning till hotell. För restips och inspiration besök facebook.com/expedia.se.

You might also like :