Florida hett bland soltörstande nordbor

www.expedia.se

 

Pressmeddelande 101101

Expedia.se presenterar vinterns resetendenser:

Florida hett bland soltörstande nordbor

Efter Thailandsboomen lockar nu Florida som vinterdestination med statens soliga väder, en blandning av långa stränder och storstäder – och allt till reapris tack vare den låga dollarn. När det gäller stadsresor under jullovet är det klassiker som London, New York och Paris som ligger i topp, visar vinterns bokningar hos Expedia.se.

Tre destinationer i Florida ligger på Expedias tio i topplistan bland vinterns soliga resemål – Miami, Orlando och Fort Lauderdale. Andra vinterdestinationer som ökar i popularitet är Dubai och Kanarieöarna.

- Vi har sett en stor ökning av bokningar till USA under året och inför vintern är suget efter ”Sunny Florida” stort. Självklart är det en effekt av den låga dollarn, men vi märker också att många resenärer ser det som ett härligt alternativ för en aktiv semester i ett behagligt klimat – där strandhäng blandas med shopping, golf och besök av Floridas välkända nöjesparker, säger Mikael Andersson, Europachef Expedia.

Las Vegas, Budapest och Berlin är städer som blir allt mer intressanta för en storstadsresa under helgledigheten. Men de är fortfarande långt ifrån de klassiska destinationerna, såsom topp-tre-trion London, New York och Paris. Det är städer som sedan lång tid omges av ett romantiskt julskimmer.

Topp 10 soliga destinationer för vintersemestern

1. Miami, USA

2. Orlando, USA

3. Dubai, Förenade Arabemiraten

4. Kanarieöarna, Spanien

5. Bangkok, Thailand

6. Kuala Lumpur, USA

7. Fort Lauderdale, USA

8. Los Angeles, USA

9. Sydney, Australien

10. Cancun, Mexico

Topp 5 Storstäder för julshopping

1. London

2. New York

3. Paris

4. Barcelona

5. Köpenhamn

Statistiken bygger på bokningar hos Expedia.se i december och januari.

 

För mer information, vänligen kontakta: Johanna Faijersson, expedia@golinharris.se eller 08 506 353 27

Pressrum: http://press.expedia.se/

 

 

Om Expedia

Expedia grundades 1996 och är världens ledande nätresebyrå. Expedia.se lanserades 2009. På sajten kan resenärer välja mellan 123 000 hotell världen över – från femstjärniga lyxhotell till lägenhetshotell och vandrarhem. Resenären kan även boka flyg med 450 olika flygbolag, hyra bil med ledande uthyrningsfirmor, samt sätta samman sina egna paketresor, genom att kombinera flyg, hotell och hyrbil.

You might also like :