I soliga Sverige går sista minuten till Stockholm medan långresan går till USA i sommar

www.expedia.se

 

Pressmeddelande 100715

Expedia.se presenterar sommarens resetrender:

I soliga Sverige går sista minuten till Stockholm medan långresan går till USA i sommar

Nätresebyrån Expedias siffror för den svenska marknaden visar på tydliga trender: Det soliga och heta sommarvädret har gjort att svenskarna gärna reser inom Sverige – Stockholm är i topp bland sista minuten bokningar. Och när vi reser utomlands vill vi göra det ordentligt, gärna till USA.  Samtidigt fortsätter sol- och strand destinationer runt medelhavet att locka - klassiker som Nice, Mallorca och Malaga står högt i kurs.

Stockholm i topp i sista minuten bokningar

Värmen är här och meteorologerna talar om ett stadigt högtryck. Expedias statistik för sista minuten bokningar under de två senaste soliga veckorna visar att Stockholm ligger i topp och att nära en av fyra hotellbokningar görs på hotell i Sverige just nu. Även Göteborg ligger högt på listan och grannlandets huvudstad Köpenhamn.

- Trenden från sista minuten bokningarna är tydlig – ”svemester” är hett i värmen. Vädret är viktigt för oss soltörstande svenskar så när solen kikar fram härhemma då reser vi gärna inom Sverige, säger Mikael Andersson Europachef Expedia.

USA – hetaste långresan

När utlandsresan bär av i juli visar bokningarna att USA är den mest populära destinationen bland Expedias skandinaviska resenärer. Svenskarna upptäcker allt fler destinationer i USA, även om New York fortfarande är störst. Både Las Vegas, Los Angeles, Miami, San Fransisco och Fort Lauderdale i Florida finns med på listan över de mest eftersökta destinationerna på Expedia.se.

- Vi ser en tendens till att folk satsar mer på sina resor – när man kanske bara gör en större resa om året vill många gärna resa längre bort och då är USA en storfavorit. Det är ett spännande och mångfacetterat resmål, och eftersom vi erbjuder både flyg, hotell och hyrbil är det enkelt att skräddarsy resan helt efter sina egna behov, säger Mikael Andersson.

Klassiska soldestinationer är sommarens beach-favoriter
När det gäller destinationer som lockar med sol och bad då kommer Franska Rivierans huvudstad Nice på första plats. Mallorca, Malaga och Algarve är andra populära destinationer. Men även stränder på andra sidan Atlanten lockar – både Miami och San Diego seglar upp som favoriter.

Resetrender och topp-listor på följande sida.

För mer information, vänligen kontakta: Johanna Zetterlund, johanna.zetterlund@golinharris.se eller 08 506 353 27

Pressrum: http://press.expedia.se/

Expedias bokningar visar vart vi reser i sommar

Svenskarnas favoritdestinationer i juli:

1. USA

2. Italien

3. Spanien och Kanarieöarna

4. Sverige

5. Storbritannien

6. Frankrike

7. Tyskland

8. Portugal

9. Tjeckien

10. Norge

Topp-lista sista minuten bokningar:

1. Stockholm

2. London

3. Barcelona

4. Köpenhamn

5. Rom

6. Berlin

7. New York

8. Stor Stockholm

9. Göteborg

10. Paris

Topplista på beach destinationer i juli och augusti 2010
Svenskens favoritställen för sol och bad:

1. Nice

2. Miami

4. Mallorca

3. San Diego

5. Malaga & Costa del Sol

 

Om Expedia

Expedia grundades 1996 och är världens ledande nätresebyrå. Expedia.se lanserades 2009. På sajten kan resenärer välja mellan 123 000 hotell världen över – från femstjärniga lyxhotell till lägenhetshotell och vandrarhem. Resenären kan även boka flyg med 450 olika flygbolag, hyra bil med ledande uthyrningsfirmor, samt sätta samman sina egna paketresor, genom att kombinera flyg, hotell och hyrbil.