London svenskarnas julfavorit

Nya siffror från Expedia.se:

London svenskarnas julfavorit

– Berlin, Kanarieöarna och Stockholm ökar mest

När svenskarna bokar jul- och nyårsresor är favoriterna tydliga – London och New York är destinationerna som lockar mest. De resmål som har ökat mest i popularitet inför årets julsäsong är Berlin, Kanarieöarna och Stockholm. Det visar färsk statistik från världsledande nätresebyrån Expedia.

Precis som julen 2012 är det London och New York som utgör de två mest bokade resmålen hos Expedia. Bokningarna till London har dock ökat betydligt jämfört med förra året, vilket gör att den brittiska huvudstaden petar ner New York till andra platsen.

En annan destination som ligger svenskarna varmt om hjärtat är Florida som har hela fyra olika orter med på topp tio. Högst av dessa ligger Miami som är svenskarnas tredje mest bokade resmål. Jämfört med 2012 så har dock alla Florida-orter utom Miami åkt neråt på topplistan.

Berlin,Kanarieöarna och Stockholm är de destinationer som har ökat mest i popularitet jämfört med 2012. Berlin ökar från sjunde till fjärde plats, medan Kanarieöarna som inte ens fanns med på topp tio 2012, ligger på sjätte plats. Samtidigt som många svenskar reser till Berlin noterar Expedia en markant ökning av tyskar som reser till Sverige i samband med jul-och nyår - över 20 procent jämfört med 2012.

-      Det är tydligt att det är två typer av resmål som lockar svenskarna under jul och nyår – storstäder och varma och solsäkra platser. Den långa ledigheten i år kan också ha påverkat att det är flera långväga destinationer på tio i topplistan. Att barnvänliga Kanarieöarna klättrar på listan är ett tecken på att många familjer längtar bort från vinterkylan. Det är såklart även roligt att se London i toppen som är en fantastisk stad för jul- och nyårsfirande, säger Susanne Svensson, nordisk marknadschef på Expedia och bosatt i London.

London svenskarnas julfavorit

Tre tips inför julresan till London

1.Julbelysningen runt Oxford är alltid spektakulär och i South Bank är julstämningen hög, med glögg och julmarknadsstånd från hela världen. I år finns det även en speciell designmarknad med möjligheter att hitta unika julklappar.

2.I London finns för närvarande ett stort utbud av pop-up-restauranger – perfekt för den som söker unika middagsuppleveleser. Dessa restauranger ligger ofta i folks hem eller i udda lokaler och ger besökarna möjligheten att besöka områden som turister normalt sett inte hittar till. Sajter som Squaremeal.co.uk, The Nudge och Barchick har bra listor över pop-up-restauranger.

3.En plats där man kan kombinera julmusik med mat är Southwark Cathedral. Bredvid katedralen ligger Borough Market, där besökarna på fredagar och lördagar kan vandra genom matstånd som serverar ost, äppelkakor, paella eller till och med strutsburgare.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Cecilia Ericson, presskontakt Expedia.se, expedia@golinharris.se eller 08-506 353 12

You might also like :