Nu reser svenskarna långt – The Big Apple är favorit

www.expedia.se

 


Mars 2010, Expedia.se presenterar resetrender:

Nu reser svenskarna långt – The Big Apple är favorit

Svenskarna planerar resor för våren 2010 och det är storstäder långt bort som lockar, visar Expedias bokningar*. Nu konkurrerar New York, Miami, Dubai och Las Vegas med klassiska resemål som London, Barcelona och Rom.  

- Det märks att vi ser allt ljusare på ekonomin, ett tydligt tecken är att svenskarna börjar resa långt. Och allt fler upptäcker att det är lika enkelt att planera och resa på weekend till New York som till Barcelona, säger Mikael Andersson, VD Expedia EMEA. Många av våra kunder ser fördelen med att boka hotell och flyg tillsammans – det gör planeringen enklare och dessutom sparar de pengar, fortsätter Mikael Andersson.

Danskarna och norrmännen föredrar fortfarande europeiska destinationer medan svenskarna i allt större utsträckning söker sig över Atlanten. Omtalade Dubai blir också allt populärare och susar förbi Bangkok på topplistan.

- Längtan till värmen efter en rekordkall vinter och intressanta hotellerbjudanden som gör det möjligt att uppleva lyx för en rimlig peng gör Dubai extra hett i vår. För en weekendresa ligger London alltid högt på svenskarnas topplista och vi ser att det blir än mer populärt när pundet står så pass lågt, menar Mikael Andersson.


 

Expedia tar resepulsen på svenskarna:

 

 

Topp-10:

 1. London                                                                                                
 2. New York
 3. Barcelona
 4. Rom
 5. Köpenhamn
 6. Paris
 7. Miami
 8. Dubai
 9. Budapest
 10. Prag

Långväga favoriter:

 1. New York
 2. Miami
 3. Dubai
 4. Las Vegas
 5. Bangkok

Resetrender i Skandinavien:

 

Topp-5 Danmark:

 1. London
 2. Rom
 3. Paris
 4. Berlin
 5. New York

 

 

 

 

Topp-5 Norge:

 1. London
 2. Stockholm
 3. Rom
 4. Prag
 5. Paris

 

*Expedias hotellbokningsstatistik från 1e januari till och med 7e februari 2010.

 

För information vänligen kontakta:

Johanna Zetterlund, expedia@golinharris.se alt. 08-506 353 27
 

Om Expedia

Expedia.se är en del av Expedia, Inc – världens ledande nätreseföretag somhjälper miljoner resenärer i månaden att enkelt planera och boka resor. Expedia, Inc:s olika företag ansvarar för 80 försäljnings-platser i nära 60 länder med webbsajter i Nordamerika, Syd- och Centralamerika, Europa, Mellanöstern, Afrika och Asien. Expedia, Inc är en del av S&P 500 index.
För mer information: http://www.expediainc.com/(NASDAQ: EXPE).